Noćni trkački spektakl “Black Gold Night Run” u čast sv. Barbare

Grad Ivanić-Grad će uskoro biti domaćin drugog izdanja jedinstvene noćne trkačke utrke “Black Gold Night Run”, koja će svojim svijetlim putem uz naftne njihalice osvijetliti gradsku noć. Utrka je zakazana za subotu, 9. prosinca 2023., a start i cilj nalaze se na Trgu Vladimira Nazora.

Ovaj sportski događaj održava se u tjednu kad se slavi blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara, odajući počast bogatoj industrijskoj prošlosti i baštini grada. Deset kilometara dug put vodi trkače pokraj ikoničnih simbola grada – osvijetljenih naftnih njihalica, što dodaje trci poseban noćni sjaj.

Cilj “Black Gold Night Run” utrke je potaknuti sugrađane na kretanje i usvajanje zdravih životnih navika. Trkačima se nudi jedinstven doživljaj trčanja po asfaltiranoj stazi s minimalnim usponom od 9 metara i silaskom od 8 metara, unutar zadovoljavajućeg vremenskog limita od 75 minuta, odnosno 90 minuta za one koji preferiraju šetnju.

Kako se Prijaviti

Prijave za utrku su otvorene na web stranici utrka.com, s kotizacijom od 20 eura. Uključeno u cijenu, svaki sudionik će dobiti startni broj, majicu, digitalno mjerenje vremena, finisher medalju, te startni paket s proizvodima sponzora. Na cilju će trkače dočekati okrepa – čaj, voda, kiflice, i jabuke, kako bi se nakon trke mogli osvježiti i oporaviti.

Pored toga, najbrži trkači u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađeni prigodnim nagradama. Detalji o satnici utrke i dodatnim sadržajima dostupni su na Facebook događaju.

Organizacija utrke je rezultat zajedničkog truda INA-e, Run Croatia, Turističke zajednice Zagrebačke županije, kampanje “Croatia Full of Life”, Grada Ivanić-Grada te Vatrogasne Postrojbe Ivanić-Grad, što jamči da će događaj biti na visokoj razini kako po pitanju organizacije tako i sigurnosti sudionika.

2023-11-09T13:57:16+01:009. Studeni, 2023.|Najave, Novosti|