Norijada u Ivanić-Gradu: Maturanti proslavili svoj dan

Jučer je u Ivanić-Gradu održana tradicionalna “Norijada” učenika Srednje škole Ivan Švear. Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj izrazio je zadovoljstvo uspjehom ovog događaja, pohvalivši maturante i sve djelatnike škole.

Cijela “Norijada” prošla je izvanredno, bez ikakvih incidenata. Možemo biti ponosni na naše maturante,” rekao je Cuvaj. “Grad je ove godine ponudio maturantima dvije opcije za proslavu – organiziranje fešte u Sportskom parku Zelenjak ili sufinanciranje maturalne večeri s 20 eura po maturantu.”

S obzirom na to da su cijene maturalnih večeri oko 100 eura, maturanti su se odlučili za drugu opciju. “Na taj način smo im željeli pomoći,” dodao je Cuvaj.

Zamjenik gradonačelnika poželio je maturantima puno uspjeha te da upišu željene fakultete. Onima koji su odlučili ne upisivati fakultete, poželio je da što prije pronađu posao i ostanu u Ivanić-Gradu i Hrvatskoj.

Ravnateljica škole Josipa Ilić također je pohvalila maturante i osvrnula se na kraj nastavne godine: “Ove godine smo imali deset razrednih odjeljenja sa ukupno 183 učenika završnih razreda. Od toga su tri razredna odjeljenja gimnazije, dva iz matične škole u Ivaniću i jedno odjeljenje gimnazijalaca iz Križa. Imali smo i razredna odjeljenja pomoćnih administratora, bravara, komercijalista, ekonomista, tehničara za računalne strojeve, tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, naftno-rudarskih tehničara, industrijskih mehaničara, elektromehaničara, elektromontera i frizera.

Dan je prošao prekrasno. Organizirali smo za maturante sportske zabavne igre na školskom igralištu ujutro do ručka, nakon toga šetnju gradom u povorci i ples kvadrile na šetnici kod Privredne banke, gdje su nas mogli vidjeti roditelji, prijatelji i rodbina. Sve je proteklo u kulturnom ozračju, kako i priliči našem gradu. Nakon povorke maturanata ulicama grada, sve je završilo plesom na ivanićgradskoj šetnici, kulturno i bez incidenata. Nakon plesa, organizirali smo za maturante ručak kod škole te dodatnu zabavu, druženje, ples i predstavljanje razrednih odjeljenja. Naši maturanti su bili izvrsni,” izjavila je ravnateljica Ilić.

Ovo je generacije učenika koje će neki odmah nakon završetka nastave uključiti se na tržište rada, dok će gimnazijalci polagati ispite državne mature i upisivati fakultete, ako žele nastaviti studirati. Četverogodišnji učenici također mogu nastaviti studirati ako polože ispite državne mature, ali to nije obavezno za one koji ne žele upisati fakultet.” – zaključila je Josipa Ilić.

Ravnateljica je na kraju poželjela svim učenicima završnih razreda uspješan završetak školovanja i ostvarenje životnih ciljeva. “Neka budu zdravi, sretni i veseli, te neka budu ponosni na to što su bili učenici Šveara, kao što smo mi ponosni na njih.

Ova Norijada još jednom je pokazala kako zajedništvo i dobra organizacija mogu rezultirati uspješnim i sigurnim događajem za sve sudionike.

2024-05-27T19:12:47+02:0025. Svibanj, 2024.|Novosti|