Nova izložba u Muzeju Ivanić-Grada: Andrea Belić, Krajolici ljubavi i mašte

Andrea Belić, mlada likovna umjetnica iz Ivanić-Grada osoba je koja širi pozitivnu energiju među ljudima još od svoga najranijeg djetinjstva kad je krenula njezina životna borba s cerebralnom paralizom. No, uz bezgraničnu ljubav i potporu svojih roditelja te pomoć i razumijevanje nekolicine učitelja i liječnika, Andrea je razvila veliku upornost, hrabrost i zarazni optimizam.

Njezin je moto „i ja to mogu“ i kad se nekako s 11. godina Andreina života jasno pokazala njezina neosporna nadarenost za likovno izražavanje, započelo je i njezino putovanje „krajolicima ljubavi i mašte“.

Uz savjete i pomoć više likovnih pedagoga, njezin kreativni je duh pobijedio tjelesna ograničenja i Andrea je do danas sudjelovala na više desetaka skupnih i samostalnih izložbi, likovnih kolonija i humanitarnih priredbi.

Njezini radovi odlikuju se bogatstvom i suptilnom znakovitošću boja kojima su građene uravnotežene i dinamične kompozicije pejzaža, veduta, i motiva cvijeća.

Izložba u Muzeju Ivanić-Grada, otvorena 15. svibnja povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja ostaje otvorena okvirno do kraja lipnja 2020., a posjetiteljima može, uz čisti likovni užitak, dati sjajnu podlogu za razmišljanje o ispunjenosti života mlade žene koja, unatoč nevoljama bolesti i ograničenja, nalazi smisao postojanja u ljepoti svijeta i stvaranja, u prijateljstvu, ljubavi i plemenitoj čovječnosti postojanja.

Toplo preporučujemo!

Vida Pust Škrgulja

2020-05-18T07:15:03+02:0018. Svibanj, 2020.|Kultura|