Održan 9. Međunarodni memorijalni turnir Antonio Matijević – “Djeca prijatelji.

Jučer, 12. ožujka 2023. godine, u sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić-Gradu održan je 9. Međunarodni memorijalni turnir u mini rukometu pod nazivom „Djeca prijatelji“, koji je posvećen tragično preminulom Antonio Matijeviću. Turnir u organizaciji rukometnog kluba Ivanić, okupio je oko 400 djece iz 28 različitih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a sudjelovala su djeca rođena 2013. i 2014. godine.

Sve sudionike turnira i brojne gledatelje pozdravili su zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i Krešimir Malec, predsjednik rukometnog kluba Ivanić. Turnir su službeno otvorili majka i brat Antonia Matijevića.

Ovaj turnir u mini rukometu ima važnu ulogu u popularizaciji sporta među djecom te u očuvanju sjećanja na Antonia Matijevića. Uz sportsko natjecanje, turnir je ujedno i prilika za druženje i prijateljstvo među djecom, ali i za povezivanje roditelja i navijača iz različitih zemalja.

REZULTATI:
U 2014. godištu prvo mjesto je osvojila ekipa Čakovca ispred druge ekipe Sesveta, Nexea iz Našica i Ivanića. Kod 2013. godišta najbolji su bili domaćini, Rukometni klub Ivanić koji su u finalu bili bolji od Karlovca. Treći je bio Čakovec, a četvrta Momčad Viro iz Virovitice. Dodajmo kako su u oba godišta finala odlučena tek nakon raspucavanja šesteraca.

Za najboljeg igrača turnira u 2013. godištu proglašen je Borna Bartolić iz Ivanića, a za najboljeg vratara Bruno Tuškan iz Karlovca. U najbolju petorku turnira su odabrani – LEO ČESI i ROKO ŠKONDRO iz Ivanića, te, IVANO VRANIĆ, FABIJAN NINIĆ i LEON KUČAN.

Kod 2014. godišta, titulu naj-igrača je primio David Koraj iz pobjedničke ekipe Čakovca, dok je nagradu za naj-vratara dobio Vigo Barković iz Sesveta. Najbolja petroka:, DAVID KORAJ, NOEL VUKOVIĆ, MATEJ MANDIĆ , LUKA JAVORČEK te MATIJA MINARIK igrač Ivanića.

Zoran Ožetski

2023-03-13T15:21:55+01:0013. Ožujak, 2023.|Novosti, Sport|