Održan božićni koncert „Božić u Bregima“

U prepunoj bogoslužnoj dvorani u organizaciju KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi u subotu je u Posavskim Bregima održan božićni koncert „Božić u Bregima“. Usprkos lošim vremenskim uvjetima duh Božića osjećao se u svakoj otpjevanoj noti i stihu.

Na koncertu su nastupali članovi Ansambla tradicijske glazbe Muzičke akademije u Zagrebu, te domaćini, dječje skupine, skupina mladih tamburaša, ženska pjevačka skupina, te muška pjevačka skupina.

Ove godine smo posebno ponosni na mušku pjevačku skupinu koja se ove godine ponovo okupila, te na taj način oživjela i nastavila brešku tradiciju muškog pjevanja. Muška pjevačka skupina pridružila se ženskoj pjevačkoj skupini, te su nam zajednički pjesmom donijeli blagdanski duh Božića. Pjesmom smo se podsjetili da je božićno vrijeme jedno od najljepših razdoblja u godini, da je to vrijeme ljubavi i veselja.

Nakon koncerta ispred društvenog doma je održano druženje sa mještanima uz kolače, kuhano vino i čaj. Koncertu su nazočili zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, te direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.

2022-12-13T10:53:58+01:0013. Prosinac, 2022.|Novosti|