Održan koncert „Božić u Bregima“

Već tradicionalno, početkom prosinca, KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi održava božićni koncert, „Božić u Bregima“. Ove godine koncert je održan u subotu 9.12.2023. godine u bogoslužnoj dvorani u Posavskim Bregima s početkom u 19 sati.

Koncert je započeo nastupom najmlađih članova, okupljenih u nekoliko generacija, koji su jedva čekali pokazati što su naučili. Od srca su otpjevali nekoliko tradicijskih božićnih pjesama i s pravom izazvali oduševljenje svih prisutnih kao dostojni nastavljači tradicije koja se već naraštajima čuva u Bregima.

Nakon najmlađih, nastupila je ženska pjevačka skupina koja je uvijek rado viđena na svim domaćim događanjima a često nastupaju i diljem Hrvatske. Svoj kontinuirani rad na očuvanju folklornih i sakralnih pjesama i običaja, članice skupine, okrunile su objavljivanjem nosača zvuka „O predobri Bože…Pjesme z Breške cirkve“. Od domaćina se još predstavila mlada tamburaška skupina, a kao gosti nastupili su članovi KUD-a „Đuro Kundek“ iz Caginca. Na kraju je sve prisutne pozdravio breški župnik Dražan Mirčić i uputio blagoslov za predstojeće blagdane.Druženje je nastavljeno ispred bogoslužne dvorane gdje su domaćini sve prisutne počastili kolačima, kuhanim vinom i kuhanom rakijom.

U nedjeljno predvečerje u Ivanić-Gradu je održan kratki koncert Raspjevani adventski prozori. Sa prozora Vatrogasnog tornja, Gradske vijećnice i Muzeja Ivanić-Grad su pjevali i svirali članovi KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi. Pratili su ih roditelji, bake i djedovi i slučajni prolaznici koji su zastali i poslušali prekrasne božićne napjeve.

2023-12-11T17:25:22+01:0011. Prosinac, 2023.|Novosti|