Održan radni sastanak između predstavnika Grada Ivanić-Grada i Općine Preko na otoku Ugljanu

Danas je u prostoru Gradske vijećnice održan radni sastanak između predstavnika Grada Ivanić-Grada i Općine Preko na otoku Ugljanu. Tema sastanka je bila razvoj suradnje između dviju jedinica lokalnih samouprava kroz gospodarstvo, turizam i vatrogastvo.

Drago mi je da kao gradonačelnik mogu biti domaćin delegaciji Općine Preko s kojom već imamo suradnju preko naših javnih vatrogasnih postrojbi tako da će tema ovog sastanka biti mogućnost suradnje i u ostalim segmentima – rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

S javnom vatrogasnom postrojbom iz Ivanić-Grada surađujemo već duži niz godina. Ivanićgradska vatrogasna postrojba je vrhunski opremljena kako najsuvremenijom tehnikom tako i profesionalnim kadrom što je nama na otocima vrlo važno jer od takve postrojbe možemo puno toga naučiti i tako što spremniji dočekali ljetnu sezonu za koju znamo da je, što se tiče obrane od požara, vrlo zahtjevna – rekao je predsjednik DVD-a Preko Branko Kolega.

Do sada smo surađivali na osposobljavanju članova DVD-a Preko, a suradnju želimo proširiti tako da JVP Ivanić iskoristi uvjete koje nudi otok Ugljan kako bi naši vatrogasci mogli izvoditi stručne aktivnosti vezane uz vodu kao što su ronilačke i vježbe vatrogasnim čamcima – rekao je zapovjednik JVP Ivanić-Grad Dario Kezerić.

U delegaciji gostiju bili su načelnik općine Preko, g. Jure Brižić, predsjednica općinskog vijeća, gđa. Ingrid Melada te predstavnici vatrogastva i turističkog sektora.

Nakon sastanka gosti su posjetili Muzej i JVP u Ivanić-Gradu.

O.Z.

2022-06-24T18:16:07+02:0024. Lipanj, 2022.|Novosti|