Održana završna konferencija projekta „Zaželi, radi, pomaži!“

U maloj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu danas je održana završna konferencija projekta „Zaželi, radi, pomaži!“.

Projekt u trajanju od 30 mjeseci završava 19. kolovoza ove godine. U sklopu projekta zaposlili smo 16 žena koje spadaju u kategoriju osoba koje nešto teže pronalaze zaposlenje jer većina njih je završila osnovnu školu. Kao što sam napomenula kroz projekt smo zaposlili ukupno 16 žena. 9 žena je s područja Grada Ivanić-Grada, 4 žene s područja Općine Križ i 3 žene s područja Kloštra Ivanića. Njihove aktivnosti su bile pomoć starijim i nemoćnim osobama u održavanju osobne higijene, čišćenje stambenih prostora, odlazak u nabavu namirnica, lijekova. Osim navedenog zaposlenice projekta „Zaželi, radi, pomaži“ korisnicima su pomagale pri naručivanju i odlasku kod liječnika i možda ono najbitnije, one su se s korisnicima družile i bile im potpora u problemima i radostima koje donosi svakodnevica. – rekla nam je voditeljica projekta Valentina Šipuš.

Kako se približio rastanak s projektom, sve sam se više stavljao u poziciju korisnika – da je to netko moj kome je ta pomoć trebala. Svima nam je cilj da ovaj vrijedan projekt zaživi i bez europskih sredstava i da ostane u ovom obliku, jer korisnici trebaju pomoć, a žene trebaju posao“, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj . Najavio je kako će se ponovno aplicirati na natječaj ukoliko isti bude otvoren, ali da će se pokušati iznaći rješenje koje bi bilo ostvarivo ukoliko natječaja više ne bude.

Projekt je sufinancirala Europska unija sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u trajanju od 19.2.2022. do 19. 8. 2022., a vrijednost projekta je 3.110.593,20 kn. Korisnik projekta je Grad Ivanić-Grad, a partneri projekta Općina Križ i Kloštar Ivanić.

Kao što je i navedeno u sklopu projekta je zaposleno 16 žena koje su skrbile za 120 starijih osoba u potrebi.

2022-07-01T12:07:11+02:0030. Lipanj, 2022.|Novosti|