Održani još jedni Lipanjski susreti Milke Trnine u Vezišću

I ove godine nastavila se nezaobilazna tradicija održavanja Lipanjskih susreta Milke Trnine u Vezišću. Vrijedni Vezišćani predvođeni Mješovitim pjevačkim zborom Milka Trnina i ove su godine pripremili manifestaciju koja šarenilom nošnji, pjesmom i plesom u cilju očuvanja tradicije i kulturne baštine nije nikoga razočarala. Bogat kulturno-umjetnički program odvijao se na ljetnoj pozornici, a prvi su nastupili mališani Kulturno umjetničkog društva Potočanka Potok i dječja skupina Kulturno umjetničkog društva Graničar iz Križa.

Nakon djece uslijedio je nastup domaćina, Mješovitog zbora Milka Trnina iz Vezišća pod vodstvom Javora Valjka. Ovogodišnji gosti bili su članovi Kulturno umjetničkog društva Đuro Kundek iz Caginca koji su oduševili publiku ne samo nastupom već i bogatstvom narodnih nošnji. Predstavio se i zbor Kulturno umjetničkog društva Stružec iz Stružca te kulturno umjetničkog društva Stjepan Šajnović iz Osekova. U Vezišću je ponovno gostovao zbor Kulturno umjetničkog društva.

Ivan Kukuljević Sakcinski iz Zagreba te svojom izvedbom oduševio publiku. Nastupio je i zbor Udruge umirovljenika Općine Križ, a veseli članovi Češke obeci iz Bjelovara na kraju programa razigranom koreografijom zaključili su ovogodišnje Lipanjske susrete. Druženje je nastavljeno uz šarane na rašljama i nastup Modrih bisera.

Izvor: Općina Križ
Foto: Zoran Ožetski

2019-06-17T15:07:31+00:0017. Lipanj, 2019.|Vijesti iz županije|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.