Održano druženje povodom blagdana Svetog Nikole s roditeljima djece rođene u 2023. godini

Sinoć, 8. prosinca je u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu, održano posebno druženje s roditeljima djece rođene u 2023. godini, u čast blagdana Svetog Nikole. Druženju je prisustvovao gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, koji je naglasio važnost demografske politike i podrške mladim obiteljima.

Gradonačelnik Leš istaknuo je da “jedan od većih problema naše države predstavlja demografska situacija,” te naglasio kako je “glavni cilj da se našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima poželi dobrodošlica u naš grad.” Kao dio ove inicijative, roditelji su dobili poklon bon u iznosu od 30 eura koje mogu koristiti za potrebe svojih novorođenčadi u trgovini DM-a.

Osim toga, ovaj događaj obilježen je i fotografiranjem najmlađih sugrađana s likom Svetog Nikole, pružajući obiteljima trajnu uspomenu na prvi Božić njihove djece. “Ovo će im ostati kao trajna uspomena na njihov prvi Božić i prvu godinu života,” rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je također iskoristio priliku da obavijesti roditelje o budućim projektima, uključujući izgradnju novih dječjih vrtića i školskih kapaciteta, što je od ključne važnosti za buduće generacije. Naglasio je da su informiranost i svijest o demografskoj politici te poticanje rađanja nove djece u gradu od vitalnog značaja.

Ovaj događaj simbolizira predanost Grada Ivanić-Grada podršci svojim najmlađim stanovnicima i njihovim obiteljima, ističući važnost zajedništva i brige o budućim generacijama.

2023-12-09T09:06:04+01:009. Prosinac, 2023.|Novosti|