Održano zadnje kolo međunarodne Alpe Adria Lige

U organizaciji kluba „Strelski klub Maribor 20.10.“, organizirano je zadnje kolo međunarodne Alpe Adria Lige koje je ujedno i natjecanje pod nazivom Prijelazni pehar Maribora u streljaštvu pištoljem ili revolverom velikog kalibra.

Natjecanje je zahtjevno zbog propisane discipline, a sastoji se od ciljanja na mete R50 na udaljenosti od 25 m, u serijama od 10 metaka u vremenima od 9min 10 metaka, 6 min 10 metaka te zadnjoj seriji 10 metaka u 3 minute.

To je za hrvatske natjecatelje bilo pozivno natjecanje kako bi za slijedeću sezonu, ukoliko se pokaže interes, započeli natjecanja u oružju velikog kalibra na međunarodnoj razini kroz Alpe Adrija ligu u koju su uključeni za sada Slovenija, Austrrija i Mađarska.
Gordan Franković dobrim nastupom ostvario je 26. mjesto s rezultatom 252 kruga.

Završnica velikog kalibra za pištolj i revolver u RH, održana 27.10.2018. pripala je najzahtjevnijem meču SK Metak Osijek, koji već deveti put organizira Extrem natjecnaje za pištolj i revolver. Natjecanje je zahtjevno po konceptu 50+50 metaka u preciznom i brzom dijelu gdje se ciljanje izvodi u seriji od 10“.

Odličnim nastupom u brzom dijelu, Gordan Franković je ostvario rezultat od 880 krugova i pojedinačno peto mjesto, dok je u mješanoj ekipi članova SK Centar Split, Las Zagreeb i SU sv.Mihovil Lučko (A. Susa, Z. Štefinovec, G. Franković) ostvareno drugo mjesto zaostavši za pobjednicima (Organizartor SK Metak Osijek) devet krugova.

Na Extremu se okupilo nekoliko državnih prvaka u pištoljsko-revolverskoj konkurenciji, tako da je za završno natjecanje „družina“ bila na visini zadatka usprkos nedolasku nekoliko članova streljačkih društava iz okolice Osijeka..

2018-10-30T20:38:47+01:0030. Listopad, 2018.|Sport|