Ostani doma pogledaj hit predstavu BLUE MOON!

Blue Moon, roman uspješnog, nagrađivanog i u hrvatskim kazalištima sve češće izvođenog pisca Damira Karakaša, postavljen je na sceni Kerempuha u režiji dokazanog redatelja Borisa Liješevića kojemu je ovo prva suradnja sa Satiričkim kazalištem Kerempuh. Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom.
Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s čitateljem odnosno gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.

Redatelj: Boris Liješević
Autori adaptacije: Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević
Dramaturginja: Dina Vukelić
Scenograf: Igor Pauška
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Autor glazbe: Jurica Pađen
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Saša Mondecar
Koreograf: Pravdan Devlahović
Jezična savjetnica: Ines Carović
Izvršna producentica i inspicijentica: Mirela Tihava
Igraju:
Rakan Rushaidat
Filip Detelić
Mirela Videk Hranjec
Branka Trlin
Vilim Matula
Marko Makovičić
Jerko Marčić

2020-04-27T08:24:58+00:0027. Travanj, 2020.|Ostani doma|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.