Otkrijte umjetnost i tehnologiju na nadolazećim radionicama i izložbama u Muzeju Ivanić-Grada

Muzej Ivanić-Grada poziva građane na seriju zanimljivih kulturnih događanja koja će se održavati tijekom svibnja.

U utorak, 14. svibnja, od 18 do 20 sati, ne propustite jedinstvenu priliku sudjelovanja na radionici slikanja nogama. Voditeljica Marija Glavičić-Počuć pomoći će vam da osjetite kako je to držati kist nogama, miješati boje i stvarati umjetnost na potpuno novi način. Radionica je otvorena za djecu i odrasle, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem Facebook stranice Muzeja ili telefonom.

Dva dana kasnije, u četvrtak, 16. svibnja, od 18 sati, Muzej organizira radionicu posvećenu goblenima – staroj tehnici koja se danas rijetko koristi. Voditeljica Nedeljka Fak oživjet će zaboravljeno znanje i podučiti sudionike kako stvarati ove predivne rukotvorine. Ova aktivnost je namijenjena odraslima i djeci starijoj od sedam godina.

Kraj tjedna obilježit će izložba „RETROSPEKTRUM“, koja će se održati u petak, 17. svibnja, od 17 do 20 sati. Izložba će predstaviti kolekciju retro računala iz 80-ih godina prošlog stoljeća, a voditelj Damir Padavić upoznat će posjetitelje s radom na ovim historijskim uređajima. Ulaz je besplatan, a događaj je prilagođen svim uzrastima.

Svi događaji su izvrsna prilika za učenje novih vještina, upoznavanje s poviješću tehnologije i umjetnosti, te za provođenje kvalitetnog vremena u obiteljskom okruženju. Posjetite Muzej Ivanić-Grada i obogatite svoje znanje kroz zabavne i edukativne aktivnosti.

2024-05-07T07:56:48+02:007. Svibanj, 2024.|Najave, Novosti|