Otok Ivanich obilježava 920 godina svog postojanja

Javor Bojan LešPogled u prošlost: 920 godina povijesti Otoka Ivanicha’ tema je ovogodišnjeg znanstvenog skupa koji će se održati ovu subotu, 16. studenog, u općini Kloštar Ivanić. Obljetnica ovog područja osnovanog daleke 1093. godine, kroz znanstveni skup prikazat će povijest područja koja danas obuhvaća tri lokalne samouprave: općinu Križ i Kloštar Ivanić te Grad Ivanić – Grad.

Ovaj skup bit će održan kroz tri sekcije, a zanimljivo je da građani mogu sami izabrati onaj dio kojih ih zanima. Satnica programa bit će objavljena na službenim stranicama Ivanić-Grada i stranicama drugih općina. Izdan je i Zbornik povodom znanstvenog skupa koji će biti dostupan u turističkom uredu našega grada – rekao je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada.

Prošlo je dva desetljeća od velikog znanstvenog simpozija kada je proslavljena 900. obljetnica Ivanicha održana 1994. godine. Ovogodišnjim skupom želi se osvijetliti Hrvatska povijest ovoga područja posljednjih 20 godina koju su zadesile gospodarske, društvene i političke prilike…

cijeli članak www.zagrebancija.com
Autor: Iva Nikšić

2017-05-23T20:37:26+02:0013. Studeni, 2013.|Gradska zbivanja, Novosti|