Otvorena izložba o vinogradarstvu i vinarstvu ivanićkoga kraja

Uoči 15. Bučijade, u petak, 4. listopada u 18.00 sati, u Muzeju Ivanić-Grada otvorena je izložba “Crn-bel”. Izložbom posvećenom vinogradarstvu i vinarstvu ivanićkoga kraja želi se naglasiti višestoljetna tradicija uzgoja vinove loze u ovom dijelu Moslavine, ali i upozoriti na razdoblje posljednjih nekoliko desetljeća u kojem se lokalno vinogradarstvo i vinarstvo razvijalo od stare pučke tradicije malih obiteljskih vinograda s nasadima “tuduma i cepike” do razine vrhunskog vinogradarstva i vinarstva koje se može ravnopravno prezentirati na međunarodnom tržištu.

Izložba, premda prostorom i opsegom mala, pokušat će ukazati i na pojedina pitanja skladnog povezivanja tradicije prošlosti s postignućima suvremene znanosti i otvaranjem domaćih vinara prema horizontima “globalnoga sela”.

U pripremi izložbe, osim Muzeja Ivanić-Grada sudjelovali su: Muzej Moslavine Kutina, Udruga Brenta Ivanić-Grad, Udruga Prijatelji Kloštra Kloštar Ivanić, dr.sc. doc. vinogradarstva na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Zvjezdana Marković, te brojni vinogradari, vinari i prijatelji baštine i Muzeja Ivanić-Grada.

Izložba ostaje otvorena do kraja studenog ove godine.

2019-10-07T15:46:27+00:007. Listopad, 2019.|Kultura|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.