Otvorena izložba skulptura Miljenka Šimunovića “Povijest se ne ponavlja – 2020. se ne ponovila”

Iako i u novoj godini pod epidemiološkim mjerama, u izložbenom prostoru POU otvorena je izložba skulptura Miljenka Šimunovića “Povijest se ne ponavlja – 2020. se ne ponovila”.

“Izložbom znakovitog naslova „Povijest se ne ponavlja – 2020. se ne ponovila“ Miljenko Šimunović obilježava svojih velikih 50 godina umjetničkog stvaranja. Svoju priču teške, ali značajne tematike predstavit će skulpturnim radovima u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta 18. siječnja 2021.

Šimunović se preko skulptura, mahom simptomatičnih naziva, emotivno obračunava sa svim nedaćama koje su zadesile svijet, ali i obilježile svaki život pojedinačno u zadnjih godinu dana. Glavna nit vodilja postava je ipak suživot čovjeka i prirode, odnosno vječita borba za prevlast.

U svjetlu (ili sjeni) prošlogodišnjih događaja, čovječanstvo je steklo silne spoznaje o sebi. Možemo to shvatiti kao opomenu i nešto iz svega naučiti. Živjeti bolje, biti bolje pripremljen, više cijeniti život i naše bližnje, biti spreman pomoći. S više razumijevanja i ljubavi pristupati životu, ljudima i svijetu koji nas okružuje. Biti sretni. To je istinski smisao života koji svaki čovjek mora otkriti za sebe.” – kazala je Petra Korbus, kustosica MIG-a.

Izložba je otvorena do 5. veljače 2021.

2021-01-18T18:40:41+01:0018. Siječanj, 2021.|Kultura|