Otvorena izložba U potrazi za Suncem MARIJE KNEŽEVIĆ

U Velikom tjednu uoči Uskrsa, u izložbenom prostoru POU, otvorena je izložba slika akademske slikarice Marije Knežević pod nazivom U potrazi za Suncem.

Autorica nam se predstavila s dvadeset slika apstraktnih motiva i živih boja jer je kolorizam prepoznatljiv i zaštitni znak Marijinog slikarskog izričaja, a upravo to šarenilo proljetnih boja Marijinih slika pobuđuju radost i nadu kao simbole nadolazećeg Uskrsa.

“Inicijalni poticaj za slikanje dolazi iz njezinih boravaka u prirodi, u društvu svoje četveronožne prijateljice Ružice. U prirodi se regeneriramo i resetiramo, a to je umjetničkoj duši osobito važno. U njoj pronalazimo sklad i red, smisao, tijek trajanja vremena kojeg smo tek maleni dio. Marija ne slika pejzaže, drveće, šumu ni brda; u svojoj duboko razvijenoj osjećajnosti za doživljaj i pripadnost prirodi, ona slika kretanje, sažimanja i ekspanzije nevidljivih čestica prirodnog okruženja. Neke su slike izrazito tihe i gluhe, neke šušte i pucketaju, ili huče i odjekuju.” dr. art. Marko Šošić

Izložbu možete pogledati sve do 30. travnja.

2021-04-01T12:57:10+02:001. Travanj, 2021.|Kultura|