Ovu nedjelju posjetite lokalne poljoprivrednike i sudjelujte u akciji “Zazujimo livadu”!

U želji da približe svakodnevni trud i ljubav prema zemlji, dvojica naših lokalnih poljoprivrednika otvaraju vrata svojih imanja ovu nedjelju, 17. rujna, između 10:00 i 14:00 sati. Ovo je prilika za sve da iz prve ruke saznaju više o uzgoju određenih kultura i proizvodima koji iz njih nastaju.

Otkrijte čaroliju uzgoja lavande u Šumećanima

Na adresi u Šumećanima, OPG Zlatko Čanđar predstavit će zainteresiranima svu ljepotu uzgoja lavande te različite proizvode nastale od ove mirisne biljke. Ako ste ikada željeli saznati kako se prerađuje lavanda ili kušati neke od delicija nastalih od nje, sada je prava prilika.

U Dolancu, OPG Darko Staroverški nudi uvid u svijet aronije, biljke koja je posljednjih godina sve popularnija zbog svojih brojnih zdravstvenih beneficija. Osim upoznavanja s procesom uzgoja, posjetitelji će moći kušati razne proizvode od aronije.

Ali to nije sve! Svaki posjetitelj će kao znak zahvalnosti nakon obilaska dobiti paketić medonosnog sjemena, čime će također postati dio predivne akcije “Zazujimo livadu”.

Akcija “Zazujimo livadu”: Pomoć našim pčelama

Cilj je potaknuti sjetvu biljaka koje privlače pčele i tako pridonijeti očuvanju ovih važnih insekata. Ne propustite ovu priliku da se povežete s prirodom, upoznate naše lokalne poljoprivrednike i saznate više o kulturama koje uzgajaju.

Dođite, kušajte, učite i podržite njihov trud i posvećenost.

O.Z.

2023-09-15T14:24:02+02:0015. Rujan, 2023.|Najave, Novosti|