Policijsko izvješće (1.9. – 6.9. 2014.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, od kojih su 2 kaznena djela Prijetnje i 1 kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Protiv počinitelja navedenih kaznenih djela podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog tjedna na postajnom području PP Ivanić Grad evidentirano je 5 prometnih nesreća od kojih su 3 s materijalnom štetom, a 2 s ozlijeđenim osobama.

Prilikom nadzora prometa u proteklom tjednu utvrđeno je 88 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od kojih je 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

S obzirom na početak nove školske godine u zonama škola očekuje se povećan broj pješaka, naročito mlađe životne dobi, te se upozoravaju vozači i građani na pojačan oprez. Policijski službenici će vezano uz početak školske godine provesti akciju “Poštujte naše znakove” te će se u zonama odgojno obrazovnih ustanova pojačano vršiti nadzor prometa.

Upozoravaju se građani da se prilikom sankcioniranja od strane policijskih službenika po bilo kojoj osnovi ne pozivaju na poznanstva u policiji, političkim strukturama ili po kojim drugim osnovama s namjerom obustave sankcioniranja, jer će se isto kvalificirati kao omalovažavanje policijskih službenika, te će se protiv počinitelja podnijeti optužni prijedlog radi prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Od uvođenja novog načina razvrstavanja otpada na području grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić uočeno je da razvrstani otpad koji građani pripreme za odvoz uzimaju osobe koje nisu ovlaštene za odvoženje i sakupljanje otpada, a to se prvenstveno odnosi na papir i metalni otpad. Stoga molimo građane da ako uoče takve radnje podatke o vozilima koje počinitelji koriste, registarskim pločicama, broju osoba i druga korisna zapažanja odmah dojave službenicima policije ili komunalnim redarima jedinice lokalne samouprave, te će se protiv počinitelja pokrenuti odgovarajući prekršajni postupak sukladno Zakona o otpadu i Odlukama o komunalnom redu.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-08T19:31:40+02:008. Rujan, 2014.|Novosti|