Policijsko izvješće tjedna ( od 26.10 do 1.11. 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 9 kaznenih djela koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o 3 kaznena djela Teških krađa, 5 kaznenih djela Krađa i 1 kaznenom djelu Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeni su počinitelji 1 kaznenog djela Krađe i 1 kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga, te su protiv istih podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima
.
Nadalje, u proteklom tjednu dogodile su se 2 prometne nesreće sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 60 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 7 optužna prijedloga i to 3 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 2 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 1 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, te 1 iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Smatramo potrebnim napomenuti da je od strane menađmenta PP Ivanić-Grad i Vijeća za prevenciju grada Ivanić-Grada, zbog učestalog činjenja prekršaja i kaznenih djela sa obilježjima nasilja u zonama noćnih klubova – barova i to noćni bar „AS“ Kolodvorska ulica u Ivanić-Gradu, „Pulse“ Savska bb Ivanić-Grad i „Lotus“ u Križu, Ulica Zdeneka Tomičeka, sa vlasnicima istih dogovoreno te su započeli sa radom na način da su u dane vikenda sklopili ugovor sa Zaštitarskom tvrtkom „Bilić Herić“ iz Zagreba, čiji djelatnici unutar lokala i u zoni lokala obavljaju poslove iz svoje nadležnosti u smislu osiguranja i sprječavanja činjenja kažnjivih radnji a sukladno čl. 3 Zakona o privatnoj zaštiti.

Slijedom navedenog umoljavaju se vlasnici lokala i posjetitelji istih barova da se pridržavaju zakonom propisanih uvjeta rada i ponašanja jer će u protivnom osobe koje ne budu postupale po zakonitim naložbama zaštitara biti maksimalno sankcionirani od strane policijskih službenika PP Ivanić-Grad, a sve u cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad.

NAČELNIK
Jure Matijević, mgr. publ. rel.

2015-11-05T19:27:30+01:005. Studeni, 2015.|Novosti|