Pool Film 2015 započinje filmom “Ti mene nosiš”

U ranijim izdanjima POOL FILM FESTIVALA imali smo prilike gledati dokumentarni film Što sa sobom preko dana o životu stanovnika zatvora Lepoglava, redateljice Ivone Juka i taj film je definitivno obilježio naš mali festivala. Od tada je prošlo desetak godina, svašta se promijelnilo u tom periodu kao npr, forma filmskog festivala koji to više zapravo i nije, ali filmovi i dalje dolaze u naš grad. Ponovo nam je gošća Ivona Juka, ovoga puta i osobno, i dolazi nam sa svojim najnovijim djelom, igranim filmom Ti mene nosiš. Nakon premijere filma novine su uglavnom pisale ovako:

“Ti mene nosiš” je film komplicirane ali vrlo precizne i jasne strukture (jasne za svakog gledatelja koji za vrijeme projekcije ne čekira mailove, ne surfa po internetu i ne jebe ale po fejsbuku), traje dva i pol sata, ni minute više ili manje nego što bi trebao trajati, i predstavlja svojevrsnu zagonetku unutar hrvatske kinematografije. Ne samo da takvoga filma u posljednjih dvadeset i pet godina – a ni mnogo, mnogo prije toga – nije bilo, nego nije bilo zamislivo da bi ga mogle ponijeti i izdržati zagrebačke vizure, hrvatska društvena stvarnost i suvremenost.

Iskoristite priliku, pogledajte jedan od najznačajnijih filmova novije hrvatske kinematografije, porazgovarajte i postavite pitanja našim gošćama, redateljici Ivoni Juka i producentici Aniti Juka, uživajte i barem na dva i pol sata zaboravite mailove, statuse i sve druge virtualne izmišljotine.

Projekcija započinje u 20.00 sati u kino dvorani POU Ivanić-Grad a karte za projekciju potražite na vrijeme na slijedećim mjestima diljem Ivanić-Grada a i šire:
POU Ivanić-Grad, Knjižnica
Ured turističke zajednice Ivanić-Grad
Videoteka Hera
Art Caffe
Caffe Bar Alibi
U Zmajevom Gnijezdu
Gradska Kavana
Mala Kavana
Frizerski salon BOSS Kloštar Ivanić

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-09-15T12:00:08+02:0015. Rujan, 2015.|Najave|