Potpisan Sporazum o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu

Grad Ivanić Grad je kao nositelj Projekta II u utorak 21. srpnja organizirao potpisivanje Sporazuma o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu u nekomercijalnim područjima Zagrebačke županije uz sufinanciranje iz EU fondova.

Sporazum su potpisali gradonačelnici Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i Dugog Sela Vlado Kruhak, načelnik općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, zamjenik načelnika Općine Križ Mladen Rogić, te Vedran Vidmar savjetnik za EU programe u Upravnom odjelu Zagrebačke županije za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

Savjetnik Vidmar je naglasio, da će Zagrebačka županija sufinancirati ovaj projekt za područje Ivanić Grada 80%. Naveo je i prednosti uvođenja mreže širokopojasnog interneta: smanjivanje prometnog zagađenja od 15 do 20%, povećanje računalne pismenosti i mogućnosti zapošavanja, te zadržavanje stanovništva u prigradskim mjestima.

Za Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta će Zagrebačka županija izdvojiti 1.350.000 kuna, a završetak radova predviđa se u roku od dvije do tri godine.

O.R.Ivanić

2015-07-22T11:48:38+02:0022. Srpanj, 2015.|Novosti|