Pozivamo Vas na književno druženje sa Monikom Herceg

Pozivamo Vas na književno druženje sa Monikom Herceg u četvrtak, 9. studenog 2023. u 19 sati. Ova nagrađivana pjesnikinja, dramatičarka, scenaristica i urednica rođena je u Sisku 1990.

Nagradu Goran za mlade pjesnike za najbolji debitantski neobjavljeni rukopis “Početne koordinate” dobila je 2017. godine. Knjiga je objavljena 2018. godine i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pjesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno djelo na temu zavičaja i/ili identiteta, nagradom Slavić za najbolji prvijenac objavljen 2018. godine te međunarodnom nagradom Mostovi Struge. Godine 2018. dobila je nagradu Na vrh jezika za najbolji neobjavljeni rukopis, a knjiga “Lovostaj” objavljena je 2019. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017., nagradu Lapis Histriae 2019. i prvu nagradu na natječaju Biber 2019. za najbolju priču.

Članica je uredništva časopisa Poezija Hrvatskog društva pisaca i urednica u istoimenoj biblioteci.

Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i prevedene na desetak jezika. Izbor pjesama izašao je na francuskom jeziku (Ciel sous tension, L’Ollave, 2019.). “Početne koordinate” prevedene su i objavljene na makedonskom jeziku u sklopu nagrade Mostovi Struge. Sudjeluje u europskoj pjesničkoj platformi Versopolis (www.versopolis.com), u okviru koje su joj, povodom sudjelovanja na međunarodnim pjesničkim festivalima, objavljene knjige prevedenog izbora iz poezije u Austriji i Litvi.

Za kratku dramu “Mrtve ne treba micati” osvojila je regionalnu nagradu Priče s balkona, priče s Balkana.

Za dramu “Zakopana čuda” dobila je treću nagradu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Godine 2021. za dramu “Ubij se, tata” dobila je nagradu Marin Držić.

Pokrenula je i ciklus tribina Pjesnikinja petkom gdje u fokus stavlja stvaralaštvo pjesnikinja.

2023-11-07T12:12:29+01:007. Studeni, 2023.|Kultura, Najave|