Predstavljanje slikovnice „Brigaš i Trebaš“

U Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad održano je predstavljanje slikovnice iz područja socioemocionalnih kompetencija „Brigaš i Trebaš“ autorice Tamare Vučković u srijedu, 16.3.2022. godine s učenicima 1.c razreda OŠ.

Kako i sam naslov implicira, ova problemska slikovnica na pristupačan i adekvatan način pomaže djeci kako se nositi s brigama, s mislima koje ih ponekad ili prečesto opterećuju te sa zabrinutošću i tjeskobom koje svi ponekad osjećamo. Iskreni prvašići iznosili su svoje brige i strahove, objasnili što ih ljuti te aktivno sudjelovali u metodama za ublažavanje tzv. brigitisa. Između ostalog, to su pravilno disanje, odgovarajuća terapeutska pjesma i ples, te više igre umjesto zabrinutosti. Te konkretne i korisne metode koje djeca mogu lako savladati i koje će im pomoći s brigama uz Tamaru je prezentirala suradnica Tihana Lipovec Fraculj s kojom je 2017. osnovala program „Vježbaonica sreće“. Dosad su zajedno napisale četiri slikovnice, a inspiracije za nove im ne nedostaje.

Poučna i lijepo ilustrirana slikovnica „Brigaš i Trebaš“ također će pomoći djeci u osnaživanju vjere u sebe. Topla preporuka za čitanje.

Jasmina Hren Knežević

2022-03-21T10:52:32+01:0021. Ožujak, 2022.|Kultura|