Predstavljen katalog i etno zbirka “Crn bel”

Muzej Ivanić-Grada sinoć je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta predstavio katalog uz etnografsku izložbu pod nazivom Crn-bel, od trsja do čaše, vinogradarstvo i vinarstvo ivanićkog kraja koja je otvorena 4. listopada a posjetitelji je mogu razgledati još do 30. studenoga.

Predstavljanju kataloga nazočili su uz brojne posjetitelje i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada Tihana Vuković Počuč te gradski vijećnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo Krešimir Golubić, zatim suradnici na postavljanju izložbe dr. sc. Zvjezdana Marković s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, prof. Slavica Moslavac, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine u Kutini, predstavnici udruge vinogradara i vinara Brenta, udruge Prijatelji Kloštra te predstavnici najuspješnijih domaćih vinara.

«Ovom etnografskom izložbom prikazana je višestoljetna tradicija uzgoja vinove loze u goricama na rubu Moslavine, posebno na osunčanim brežuljcima Kloštra Ivanića, Graberskog Brda i Sobočana, u vinogradima koje vrijednim rukama složno obrađuju obitelji sa šireg područja Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i drugih naselja sve do Zagreba» – istaknula je ravnateljica Muzeja Vida Pust Škrgulja.

Izvor: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski

2019-11-29T08:58:42+00:0029. Studeni, 2019.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.