Problemi duž rijeke Save: Stanovnici Ivanić-Grada u Lijevom Dubrovčaku suočavaju se s ozbiljnim izazovima

Uz rijeku Savu, problemi se ne zaobilaze samo područjem Rugvice i Orla, već i mještanima Lijevog Dubrovčaka na teritoriju Ivanić-Grada.

Prema najnovijim informacijama s terena, vodostaj rijeke Save trenutno iznosi 871 centimetar, gotovo se izjednačivši s rekordnom razinom iz 2010. godine.

“S naše strane smo poduzeli sve potrebne mjere. Sada je ključno da nasipi izdrže”, istaknuo je Tomislav Cuvaj, načelnik Stožera civilne zaštite, u kratkoj izjavi za medije.

Neprekidna borba s rastućim vodostajem Save postala je neizbježna tema duž spomenutih područja. Mještani Lijevog Dubrovčaka suočavaju se s nesigurnošću dok voda prijeti njihovim domovima. Rekordna razina vode iz prošlog desetljeća ostavila je dubok dojam i postala svojevrsni indikator ozbiljnosti trenutne situacije.

Uprkos kontinuiranim naporima lokalnih vlasti i službi za zaštitu stanovništva, priroda i dalje testira granice infrastrukture koja štiti zajednice uz rijeku Savu. Stanovnici se nadaju da će nasipi izdržati pritisak vode i osigurati njihovu sigurnost i sigurnost njihovih imanja.

Iako je neizvjesnost prisutna, zajedništvo i solidarnost među mještanima jačaju kako se suočavaju s izazovima koje im postavlja rijeka Sava. Nastavljaju se pažljivo pratiti mjere i izvješća kako bi se adekvatno reagiralo na svaku promjenu situacije koja može utjecati na ovo ranjivo područje.”

2023-08-21T09:02:41+02:007. Kolovoz, 2023.|Novosti|