Promocija prvostupnika Visoke škole Ivanić-Grad

Prvih 22 prvostupnika Fizioterapije Visoke škole Ivanić- Grad danas je u Velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta svečano primilo svoje diplome.

Prva generacija studenta sjela je u klupe i započela svoje školovanje na preddiplomskom stručnom studiju fizioterapije u akademskoj godini 2018/2019., a završetkom studija su postali stručni prvostupnici, odnosno zdravstveni stručnjaci osposobljeni za planiranje i provođenje terapijske i rehabilitacijske postupke, primjenjujući znanja i vještine iz područja fizioterapije, kliničke kineziologije, osnovnih biomedicinskih znanosti, kliničke medicine i ostalih srodnih područja.

Obrazovanje je, uz teoriju, uključivalo i praktični rad u zdravstvenim ustanovama među kojima je i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan kao nastavna baza Visoke škole.

Prvi diplomirani prvostupnici su u ovoj akademskoj godini dobili i mogućnost nastaviti svoje obrazovanje u Ivanić- Gradu i upisati jedinstveni specijalistički diplomski stručni studij u Hrvatskoj: Fizioterapija u protetici, ortotici i robotici, dok je najavljen i vrlo tražen preddiplomski studij Sestrinstva.

Visoka škola i dalje nastavlja s ambicioznim planovima koji uz nove studijske programe uključuju i uređenje novih modernih prostora za potrebe profesora i izvođenja nastave u krilu Učeničkog doma u Ivanić – Grad kojeg je Gradu Ivanić- Gradu donirala Zagrebačka županija.

Uručene su i pohvalnice studentima za izvrstan uspjeh i humano zalaganje, a promoventima su se uz dekana Milu Marinčića obratili predsjednica Upravnog vijeća Visoke škole Josipa Ilić, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Mirjana Gopić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak, te predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola Željko Sudarić dekan veleučilišta Lavoslav Ružička, mentora u prvim godinama djelovanja Visoke škole.

U kulturnom dijelu programa nastupili su klapa Leggero i mladi tamburaši Kulturno- umjetničkog društva Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi, dok je promociji prethodio blagoslov novouređenih prostora u Moslavačkoj ulici koji je predvodio biskup Sisačke biskupije Vlado Košić.

Siniša Klasić/Obiteljski radio Ivanić

2022-05-06T15:01:23+02:006. Svibanj, 2022.|Novosti|