Proširenje vrtića “Sunce” u Graberju Ivanićkom

U Graberju Ivanićkom uskoro započinje rekonstrukcija i dogradnja zgrade dječjeg vrtića “Sunce”, koja će povećati kapacitet vrtića i poboljšati uvjete za boravak djece. Na radnom sastanku s izvođačem radova, dogovoreni su svi detalji projekta. Prema projektu, planirana je dogradnja tri vrtićke jedinice, od kojih će dvije biti jasličke skupine, a jedna vrtićka skupina. Nova zgrada će primiti ukupno 38 djece, od čega 20 djece jasličkog uzrasta i 18 djece vrtićke dobi.

Gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, izrazio je zadovoljstvo zbog početka ovog važnog projekta: „Drago mi je da danas možemo uvesti izvođače u vrlo važan projekt za naš grad. Radi se o proširenju dječjeg vrtića u Graberju Ivanićkom, gdje će se dograditi tri nove odgojne skupine, dvije jasličke i jedna za stariju djecu, ukupno 38 novih mjesta. Cijela investicija iznosi nešto više od milijun i pol eura i očekujemo da će objekti biti izgrađeni u što kraćem roku, kako bi naši mališani već početkom iduće godine mogli koristiti nove prostore.

Nova zgrada će biti povezana s postojećom zgradom putem grijanog prolaza-hodnika, koji će ujedno biti i glavni ulaz u vrtić. Dogradnja uključuje dvije jasličke skupine i jednu vrtićku skupinu s pripadajućim sanitarnim čvorovima i trijažom, polivalentnu dvoranu, sobe za slobodne aktivnosti, izolaciju, odgajatelje i sastanke, ulazni hodnik, sanitarni čvor za posjetitelje, kuhinju, sanitarni čvor i garderobu za osoblje kuhinje, te tehničke prostorije za instalacije.

U ulaznom hodniku će biti izgrađena vertikalna podizna platforma kako bi se savladala visinska razlika između gotovog poda postojećeg i dograđenog dijela zgrade, čime će se olakšati pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Također, predviđena je izgradnja 5+1 parkirališnih mjesta koja će zadovoljiti potrebe korisnika zgrade.

Za potrebe rekonstrukcije izvest će se novi priključci na struju, vodovod i odvodnju. Također, postojeći plinski ST kućni priključak će se nadograditi kako bi se povećao kapacitet te dodati jedan OMM. Projekt također predviđa uklanjanje postojećih prozora na staroj zgradi i probijanje dijela zida za vrata u zoni spoja s vjetrobranom, čime će se povezati stara i nova zgrada vrtića.

Gradonačelnik Leš je dodao: „Također, u tijeku je i natječaj za izgradnju novog vrtića sa 10 odgojnih skupina. Nadam se da ćemo uskoro imati izvođače i za te radove. Ovi projekti će dugoročno riješiti smještaj djece u vrtićima, te mogu reći da već sada nemamo značajnijih problema, jer su gotovo sva djeca upisana u vrtiće. S ova dva projekta ćemo dugoročno riješiti kompletnu problematiku upisa djece u vrtiće u Ivanić-Gradu. Drago mi je da smo došli do ovog trenutka kroz javnu nabavu. Želim izvođačima uspjeh u radu, a nadzoru da objekt bude kvalitetan. Mi u gradskoj upravi smo osigurali financijska sredstva tako da ovaj važan projekt za naš grad bude uspješno i u roku završen.

Ova investicija predstavlja značajan korak naprijed u osiguravanju kvalitetnih uvjeta za rast i razvoj najmlađih stanovnika Graberja Ivanićkog, pružajući im sigurno i poticajno okruženje za igru i učenje.

2024-06-10T10:55:41+02:0010. Lipanj, 2024.|Novosti|