Šetnicu krasi skulptura dabra

Uoči 15. Bučijade i povodom Svjetskog dana zaštite životinja, uz novu šetnicu, otkrivena je skulptura dabra. Skulpturu su otkrili, zamjenik gradonačelnika Željko Posilović i autorica, akademska umjetnica, Ivana Ožetski.

Inicijativa za izradu skulpture dabra za javni prostor šetnice u Ivanić–Gradu krenula je od gradonačelnika Javora Bojana Leša i direktorice TZ Ivanić-Grad Ankica Bešter. Kroz sljedećih mjesec dana razmislila sam o temi te dabra izmodelirala u glini a potom smo kontaktirali prof. Dr.Marijana Grubešića da nam potvrdi autentičnost ideje s dabrom koji živi na našem području. Skulptura je izlivena u aluminiju u ljevaonici Ujević u Zagrebu a betonara Kukec donirala nam je postolje i u suradnji s Komunalnim centrom Ivanić–Grad postavila skulpturu, na čemu im velika hvala. Rad na skulpturi bio mi je veliko zadovoljstvo i zanimljivo iskustvo, jer sam osim veselja modeliranja putem puno toga naučila o tim našim simpatičnim sustanarima. Skulptura je postavljena uz šetnicu u blizini lonjskog mosta upravo na svjetski dan zaštite životinja 04. 10. 2019. pa se nadam da će vrijeme koje dolazi donijeti pametniji odnos prema svim živim bićima s kojima dijelimo prostor kako ih u budućnosti ne bismo gledali samo kroz skulpture i fotografije. rekla nam je autorica skulpture Ivana Ožetski.

2019-10-08T10:35:51+00:008. Listopad, 2019.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.