Singlom “Da mogu mijenjat ovaj svijet” grupa Dusty Hats najavila novi album

Nakon dvije godine pauze autorskog rada, bend izdaje svoj povratnički singl kojim najavljuje album prvijenac.
“Da mogu mijenjat ovaj svijet” je 7. singl i najava albuma koji je već pripremljen. Album sadrži ovu I još 9 novih pjesama od kojih će još neke izaći kao singlovi u ovoj godini.

Pjesma je nastala 2017. godine kao posljednja napravljena za album. Ova pjesma se može svrstati u pop-rock žanr, a cijeli album je baziran na raznovrsnosti glazbenih žanrova, a zajedno čine jednu cjelinu. Bend za svoj prvi album kaže da se za svakog može naći ponešto – od laganih balada, balkanskog melosa, pa sve do žeščih rifova gitare.

Samo ime pjesme – da mogu mijenjat ovaj svijet – je jasna metafora jer svijesni smo da mali čovjek ne može promijeniti svijet, ali svaki čovjek može promijeniti svoj svijet.

Spot je snimio I montirao Petar Puljiz, mladi video producent čiji spotovi stoje uz neka velika svjetska imena. Djevojka koja se pojavljuje u spotu je Petra Perkov. Također, u spotu sudjeluje cijela postava benda. Priču spota vodi misao da je ljubav ono što povezuje I što nas čini u cjelosti. Tako je I zamišljen scenarij gdje je djevojka generalni simbol ljubavi, a glavni lik Dario projecira ljubav kroz glazbu.

Dusty Hats je nastao 2013. Iza sebe imaju 6 singlova I stotinjak koncerata. Postava benda u nazad 6 godina se često mijenjala. Najavom novog singla I albuma, bend najavljuje I novog pjevača. Novi pjevač Dario Duvnjak, ujedno I dosadašnji gitarist I frontmen benda, nastupio je prošle godine u TV showu Zvijezde gdje je ostvario vrlo dobar uspjeh ušavši u samu završnicu showa.

Pjesma: Da mogu mijenjat ovaj svijet
Autor teksta I glazbe: Dario Duvnjak
Aranžman: Dragomir Herendić
Spot – kamera / montaža: Petar Puljiz
Glumica: Petra Perkov
Izdavač: Croatia Records

Postava benda:
Vokal/gitara: Dario Duvnjak
Gitara: Karlo Antolić
Bubanj: Valentino Kašner
Bas: Dominik Kralj

2019-04-09T07:46:02+02:009. Travanj, 2019.|Najave, Video|