Sjećanje koje ne blijedi: U Ivanić-Gradu svečano obilježen Dan branitelja

S dubokim poštovanjem i zahvalnošću, Ivanić-Grad se prisjetio svojih heroja koji su položili živote u obrani domovine tijekom Domovinskog rata. Dan branitelja, koji se obilježava 3. listopada, tradicionalno je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečanost je okupila predstavnike Gradske uprave i Gradskog vijeća, predstavnike braniteljskih udruga, specijalne i temeljne policije te predstavnike političkih stranaka koji su zajedno odali počast svim hrvatskim braniteljima, a pogotovo onima koji su dali najviše što čovjek može dati – svoj život – za slobodu svoje zemlje.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o proglašenju 3. listopada Danom branitelja Grada Ivanić-Grada 2016. godine na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje. Od tada se svake godine ovaj dan obilježava s posebnim pijetetom, šireći svijest o žrtvi i hrabrosti hrvatskih branitelja te očuvanja spomena na tragične, ali i ponosne trenutke iz Domovinskog rata.

Danas, kada s ponosom stojimo ovdje, prisjećamo se svih onih koji su, boreći se za slobodu, jednakost i neovisnost naše voljene Hrvatske, ugradili svoje živote u temelje naše današnje slobode. Njihova hrabrost i žrtva nikada neće biti zaboravljeni,” izjavio je zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj.

Neka ovaj Dan branitelja posluži kao podsjetnik na hrabrost, odlučnost i zajedništvo koje je obilježilo generacije koje su prošle kroz teške dane rata, te neka inspirira sve nas da čuvamo i gradimo mir, slobodu i prosperitet za buduće generacije” – rekao je Krešimir Zajec ispred Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata .

Grad će nastaviti njegovati kulturu sjećanja, educirati mlađe generacije o povijesti i žrtvi koja stoji u pozadini slobode koju danas uživamo, kako bi se osiguralo da sjećanje na hrabre branitelje ostane vječno živo u srcima svih građana Ivanić-Grada.

2023-10-03T17:34:56+02:003. Listopad, 2023.|Novosti|