Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije

U sklopu projekta KardioPRotect – “Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije”, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije organizira sutra / u subotu, 8. srpnja od 7 do 13 sati na prostoru Tržnice Maznica u Ivanić-Gradu akciju besplatnog mjerenja krvnoga tlaka, razine šećera u krvi i zasićenosti krvi kisikom, kao i utvrđivanje indeksa tjelesne mase (BMI). Zainteresirani će biti upoznati i s rizicima nastanka kardiovaskularnih bolesti, a moći će dobiti i savjet liječnika.

Projekt KardioPRotect, u partnerstvu s Domom zdravlja i Ljekarnama Zagrebačke županije, provodi Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Kroz stručne, informativne i edukativne aktivnosti te organiziranjem besplatnih preventivnih pregleda u svim gradovima županije, cilj projekta je podići razinu svijesti o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Vrijednost projekta je 44.561,34 eura, a intenzitet potpore iznosi 100%. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali – “Promocija zdravlja i prevencija bolesti”, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

2023-07-08T11:02:21+02:007. Srpanj, 2023.|Najave, Novosti|