Sportsko streljaštvo

U nedjelju 7. listopada organizirano je natjecanje u sportskom streljaštvu oružjem velikog kalibra u disciplinama 25 m vk pištolj ili revover 15+15 hitraca i 25 m vk pištolj 10+10 hitaca za starije od 50 godina (veteransko natjecanje). Gordan Franković sudjelovao je obje discipline te 15+15 hitaca ostvario sedmo mjesto, a u 10+10 hitaca pištoljem peto mjesto, a u ukupnom poretku obiju disciplina od 18 rangiranih natjecatelja iz cijele RH zauzeo je osmo mjesto.

Ovog vikenda ,13. listopada održano je zahtjevno natjecanja 5. Extreme Cup Streljačke udruge sv. Mihovil Lučko na Automatskoj streljani Vrapčak Zagreb. Natjecanje se izvodi u jedinstvenoj starosnoj kategoriji oružjem velikog kalibra u vremenima serija od po pet komada streljiva u 150“- 20“ – 10“ -3“/“, što znači da se nakon svake dvije serije mijenja vrijeme ciljanja-gađanja.Ukupno se odazvalo tridesetak strijelaca iz klubova koji gravitiraju Zagrebu.

Margareta Franković članica SU sv. Mihovil Lučko odličnim nastupom ostvarila je četvrto mjesto iza pobjednika (državni reprezentativac, rekorder u rapid fire disciplini ISSF, višestruki prvak RH u ISSF disciplinama) 12 krugova, rezultatom 358 od max 400. Gordan Franković rezultatom 340 krugova zauzeo je 11. mjesto, dok je Martin Franković rezultatom od 264 kruga ostvario 26. mjesto. Natjecalo se i ekipno, tako da je ekipni pobjednik i nositelj Prijelaznog pehara za 2018.g. ekipa SD Sveučilište Zagreb u mješovitom sastavu članova iz Sveučilišta i pojedinačno najboljeg strijelca natjecanja koji je član drugoga streljačkog društva. Ekipa SU sv. Mihovil Lučko u sastavu Z. Tambolaš, V Županić, D. Kocijan zauzela je drugo mjesto, dok je druga ekipa SU sv. Mihoivl Lučko (Martin, Margareta i Gordan Franković) ostvarila 5. mjesto.

Ovim natjecanjem prethodnih godina završavala je sezona velikog kalibra, ali ove godine nije tako, u Osijeku 27. listopada će se održati Extreme Metak u organizaciji SK Metak Osijek i to je zahtjevno natjecanje jer se disciplina odvija sa 50 kom streljiva u preciznom dijelu i 50 kom streljiva u brzom dijelu 10“.

Također smo zaprimili poziv na međunarodno natjecanje u Mariboru koje je već sada postala međunarodna liga AlpeAdria za vk oružje, a natjecanje je organizirano 20.10.2018 u Mariboru. Preostaje odluka za slijedeću natjecateljsku godinu, kalendar HSS-a je poznat, međunarodna natjecanja za olimpijsku disciplinu 25m sport pistol po ISSf pravilima su imperativ za Margaretu, ali još ništa nije odlučeno. izjavio je Gordan Franković.

2018-10-16T08:01:51+02:0016. Listopad, 2018.|Sport|