“Stoljeće nogometa u Ivanić-Gradu: predstavljena monografija o povijesti kluba”

Sinoć je u maloj dvorani Doma kulture održana svečana promocija monografije “Stoljeće NK Ivanić-a i NK Naftaš Ivanić-a” autora Pere Krnjaića izdana povodom 100 godina igranja nogometa i osnivanja prvih nogometnih klubova u Ivanić-Gradu. Monografija prikazuje cjelokupnu povijest klubova od 1919. godine do današnjih dana.

Pero Krnjaić je istaknuo da su materijali za monografiju prikupljani od 1979. godine kada je obilježena 60. obljetnica kluba. “Tada sam uspio prikupiti podosta materijala od živućih osnivača kluba te smo također proveli niz intervjua. Nakon toga sam kontinuirano sakupljao podatke jer sam znao da će nam to trebati za knjigu”, rekao je Krnjaić.

Autore je objasnio da su knjigu planirali izdati 2019. godine, za proslavu 100. godišnjice kluba, ali su namjerno malo odgodili kako bi program svečane sjednice Skupštine također mogao biti uključen u knjigu. Pisanje ove knjige bilo je vrlo zahtjevno i realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez velike pomoći Dražena Škrnjuga.

Slavimo dugovječnost i tradiciju NK Ivanić

Brojni igrači iz svih generacija Naftaša, nogometni djelatnici te tajnik Gradske sportske zajednice Igor Mužina i gradonačelnik Javor Bojan Leš bili su među uzvanicima na promociji monografije.

“NK Ivanić je jedan od najstarijih sportskih klubova u našem gradu, s dugom poviješću i mnoštvom nezaboravnih priča vezanih uz nogomet. Za mnoge ljude u Ivanić-Gradu, nogometni klub predstavlja važan dio identiteta i tradicije našega grada. S posebnom radošću gledam na pun teren djece koja se bave nogometom na našim igralištima. To je pokazatelj da se nogometni duh u našem gradu i dalje živo njeguje i da će trajati još mnogo godina.”, izjavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

2023-04-01T07:13:22+02:0031. Ožujak, 2023.|Kultura, Novosti, Sport|