Sudjelujte u jedinstvenoj noćnoj trkačkoj atrakciji uz osvijetljene naftne njihalice!

Black Gold Night Run je noćna cestovna trkačka utrka od 10 km koja će se održati u Ivanić-Gradu 9. prosinca (subota) 2023. godine – u tjednu obilježavanja blagdana sv. Barbare, zaštitnice rudara. Drugo izdanje utrke uz atraktivno osvijetljene naftne njihalice – simbol grada i adventsko uređenje Ivanić-Grada stvorit će poseban ugođaj za trkače koji će prolaziti gradskim ulicama i kvartovima. Osvijetljene njihalice biti će nit vodilja trkačima koji će kraj njih prolaziti te će stvoriti posebnu atmosferu cjelokupnog događaja.

Pobjednici utrke će osvojiti godišnje rekreativne ulaznice na bazenima Naftalan, a drugo i treće mjesto u muškoj i ženskoj kategoriji osvojit će mjesečnu ulaznicu za bazene Naftalan u Ivanić-Gradu.
Nakon utrke sudionike i pratitelje će zabavljati SHOWTIME BAND na Trgu Vladimira Nazora uz prigodnu ugostiteljsku ponudu.

DETALJI
Staza: https://connect.garmin.com/modern/activity/12502300851?share_unique_id=5
Vremenski limit: 75 min, 90 min za šetače
Prijava: https://www.utrka.com/utrke/blackgoldnightrun/2023/info/
Cijena kotizacije: 20 € (startni broj, majica s logom utrke, jedinstvena finisher medalja s naftnom njihalicom, paketić bučinih koštica i okrjepa nakon utrke)

PROGRAM
16:00 – 17:30 podizanje startnih paketa + podizanje brojeva za trkače
17:50 – 18:00 zagrijavanje za utrku, priprema za start i brifing natjecatelja
18:00 START Black Gold Night Run utrke na 10 km
19:45 Proglašenje najboljih u muškoj i ženskoj kategoriji
20:00 SHOWTIME BAND, glazbeni nastup

Utrka se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada s podrškom INA d.d., Run Croatia, Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, Javnom vatrogasnom postrojbom Ivanić-Grad, biciklističkim klubom Drumski ratnici. Prošlogodišnje, prvo izdanje utrke okupilo je 80-tak trkača iz mnogih dijelova Hrvatske.

Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika. Ivanić-Grad je ove godine uvršten na Europsku rutu industrijske baštine. Inovativni element u utrci – osvijetljene naftne njihalice su neizostavni dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine grada. Utrkom se slave tri crna ivanićgradska zlata – nafta, bučino ulje i naftalan, koja su u njoj objedinjena.

2023-11-24T09:15:06+01:0024. Studeni, 2023.|Novosti, Sport|