Sunčanom stranom jeseni – Bučijada u Ivanić-Gradu Izložba fotografija Zorana Ožetskog

Muzej Ivanić-Grada svojom izložbenom djelatnošću priključuje se obilježavanju 16. Bučijade u Ivanić-Gradu. U petak, 02. listopada, otvorena je izložba fotografija Zorana Ožetskog „Sunčanom stranom jeseni – Bučijada u Ivanić-Gradu“. Fotografska izložba u Muzeju retrospektivni je pogled na do sada održane Bučijade u Ivanić-Gradu.

Bučijada, danas jedna od najposjećenijih i najpopularnijih manifestacija, spaja mnoštvo sadržaja – tradiciju, turizam, gospodarstvo, gastronomiju i zabavu te potpuno opravdava slogan „Dođi, okusi, vidi, osjeti“. Tržnice pune tradicijskih proizvoda, predavanja i stručni skupovi, umjetničke instalacije i skulpture u parku, radionice i igraonice organizirane po cijelom gradu, kazališne predstave, izložbe, koncerti…Sve je to dio veselog ozračja i toplih jesenskih prizora koje je zabilježio Zoran Ožetski na svojim fotografijama. Promatrajući svijet kroz objektiv fotoaparata, uspio je ovjekovječiti prolazne, ali za naš grad, važne trenutke.

Stvaranjem fotografija čuvaju se uspomene, bilježi se kolektivna memorija koju prosljeđujemo novim generacijama. Nakon nekog vremena, nastane tradicija. U ovom slučaju, tradicija je temelj iz kojeg se razvila nova manifestacija. Svrha joj je održati tradiciju živom, ali ujedno razvijati i druge segmente gradskog života, poput turizma i gospodarstva. Ove fotografije su značajne jer dokumentiraju začetke i razvoj jedne od najvećih turističkih uspješnica Ivanić-Grada.

Izložba će ostati otvorena do 31. listopada 2020.

2020-10-05T08:51:34+02:005. Listopad, 2020.|Kultura|