Svečana dodjela priznanja za 2023.: Ivanić-Grad slavi svoje najbolje sportaše i sportske djelatnike

Jučer je u Ivanić-Gradu, u sportskoj dvorani Žeravinec održana svečanost dodijele priznanja najboljim sportašima i sportskim djelatnicima.

Kako i svake godine, grad Ivanić-Grad može se pohvaliti izvanrednim sportskim uspjesima. U protekloj godini, između ostalog, imali smo 11 državnih prvaka i ukupno 35 medalja s državnih prvenstava, što jasno pokazuje našu predanost i uspjeh u razvoju sporta. Ponosni smo što možemo reći da imamo šest državnih reprezentativaca, svjetsku prvakinju i svjetsku juniorsku viceprvakinju u samostrelu, kao i osvajače prvog mjesta ekipno na svjetskom prvenstvu i izvrsne plasmane na europskom prvenstvu u kickboxingu,” rekao je Saša Turkalj predsjednik Gradske zajednice sportskih udruga. U nastavku razgovora Turkalj je posebno istaknuo uspjeh mladih rukometaša RK Ivanić, koji su osvojili drugo mjesto na izuzetno konkurentnom turniru, dokazavši da je rukomet i dalje snažan i cijenjen sport u zajednici.

Turkalj je također naglasio značajne investicije u sportsku infrastrukturu koje grad Ivanić kontinuirano provodi. “Zahvaljujući povećanju sredstava iz gradskog proračuna za sport, godinu za godinom, možemo reći da smo jedan od gradova koji znatno ulaže u razvoj sporta. To se ne samo vidi kroz našu infrastrukturu već i kroz impresivne rezultate naših više od 17 klubova i tisuću aktivnih sportaša,” zaključio je Turkalj, naglašavajući kako rezultati govore sami za sebe.

Grad sporta s rekordnim brojem medalja i ulaganja u infrastrukturu

U svojoj izjavi povodom dodjele priznanja najboljim sportašima u 2023. godini, gradonačelnik Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, istaknuo je iznimna sportska postignuća koja definiraju grad kao istinski grad sporta. “Gledajući uspjehe naših sportašica, djece i trenera, s ponosom možemo reći da Ivanić-Grad stoji čvrsto na sportskoj karti, ne samo kao mali grad s 15.000 stanovnika, već kao mjesto gdje su sportski rezultati i predstavljanje na državnoj razini iznimno visoki,” rekao je Leš.

Gradonačelnik je posebno naglasio ulaganja u sportsku infrastrukturu kao ključni faktor uspjeha, spominjući izgradnju i obnovu sportskih dvorana, kao i razvoj vodenog kompleksa koji uključuje bazene i vanjske terene, čime se značajno poboljšavaju uvjeti za sport u gradu.

Leš je također objasnio novi pristup financiranju sportskih klubova i sportaša, s posebnim fokusom na kolektivne sportove i olakšavanje njihovih putovanja na utakmice. “Ove godine smo povećali izdvajanja, posebno namjenjujući 30.000 eura za transport sportaša, prepoznavši to kao ključan izazov. To pokazuje našu predanost ne samo održavanju, već i unaprjeđenju sportskog duha i zajedništva u Ivanić-Gradu,” zaključio je gradonačelnik, ističući važnost sporta kao sredstva za izlazak mladih iz svojih domova i bavljenje zdravim aktivnostima.

Na ovom svečanom događaju, posebno su istaknuti pojedinci i timovi koji su tijekom godine postavili visoke standarde u svojim disciplinama.

U kategoriji najboljih sportaša do 12 godina, Dina Radošević dominirala je u karateu, dok je Tomislav Dabac osvojio titulu najboljeg sportaša U12, također u karateu. Na ekipnoj razini, Paula Pavun istaknula se u odbojci kao najbolja sportašica U12, a Maks Katalenić dobio je priznanje kao najbolji sportaš U12 u rukometu.

Među starijim uzrastima, Tina Petrović proglašena je najboljom sportašicom U15 u kickboxingu, dok je Patrik Presečan zaslužio titulu najboljeg sportaša U15, pokazavši izvanredne vještine u istom sportu. Marija Lovrić i Ivo Ivaković dominirali su na rukometnom terenu, osvojivši naslove najbolje sportašice i najboljeg sportaša U15 u kolektivnim kategorijama.

Barbara Bunjevac istaknula se kao najbolja sportašica U18 u kickboxingu, dok su na generalnoj razini najviše priznanje zaslužili Iva Popović Gecan u streljaštvu i Borna Grmuša u kickboxingu, kao najbolja sportašica i najbolji sportaš godine.

Kada je riječ o ekipnim uspjesima, Streljački klub Ivanić – seniorke, u sastavu Ema Gašparović, Klara Krnić, Iva Popović Gecan i Lorena Kolaković, proglašen je najboljom ženskom ekipom, dok je RK Ivanić-Grad – ekipa U-11 osvojila titulu najbolje muške ekipe.

Trener godine 2022. bio je Željko Duh iz Streljačkog kluba Ivanić, čija je predanost i stručnost ključno doprinijela razvoju mladih talenata i postignućima kluba.

Zoran Ožetski

2024-02-29T11:16:56+01:0029. Veljača, 2024.|Novosti, Sport|