Sveti Nikola obišao škole i vrtiće

Sveti Nikola, poznat kao zaštitnik djece i pomoraca, jučer je proveo uzbudljiv dan u našem gradu, šireći radost i dijeleći darove. U pratnji zamjenika gradonačelnika Tomislava Cuvaja, sveti Nikola je posebnim vlakom obišao djecu nižih razreda osnovne škole, kao i sve polaznike vrtića na području grada te podijelio više od 1100 slatkih paketa s poklonima.

Tijekom cijelog jutra, mališani su imali priliku upoznati ovog omiljenog sveca koji se za života uvijek borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Iscrpljen pokorom i poslovima umire 6. prosinca 343. godine te je pokopan u Miri, gdje se i danas nalazi sarkofag u koji je nekoć bilo položeno njegovo tijelo. Zbog turskih osvajanja tijelo mu je preneseno u talijanski grad Bari gdje se i danas nalaze njegove relikvije.

Sveti Nikola nas kroz svoju tradiciju uči o važnosti dobrote i nesebičnog davanja. U svojoj vreći darova, osim igračaka i slatkiša, donosi toplinu, ljubav i radost, podsjećajući nas da ljubaznost čini svijet ljepšim mjestom. Danas je posebno značajan za sve Nikole, Nikolase, Nikoline i Nine, kojima upućujemo srdačne čestitke za njihov imendan.

Ovaj događaj je još jedan primjer kako zajednica može zajedno raditi na stvaranju svijeta punog ljubavi i razumijevanja, posebno za najmlađe. Sv. Nikola će ostati inspiracija za generacije koje dolaze, podsjećajući nas na važnost brige i dijeljenja s onima oko nas.

2023-12-07T07:38:51+01:007. Prosinac, 2023.|Novosti|