U Ivanić-Gradu obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Nakon svete mise za poginule i stradale branitelje i civile u crkvi sv. Petra apostola, izaslanstvo grada Ivanić-Grada predvođeno zamjenicima gradonačelnika Željkom Posilovićem i Tomislavom Cuvajem položilo je vijenac u čast svih hrabrih hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji Oluja.

Akcija Oluja na ponos je svima nama jer je njome oslobođena petina naše države. Današnji dan smatramo i danom oslobođenja od srpskog agresora i kao podsjetnik na svaki život koji je izgubljen u toj akciji” rekao je Željko Posilović.

Osim predstavnika gradskih vlasti, vijence su položili i svijeće zapalili roditelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici temeljne i specijalne policije te predstavnici udruge antifašističkih boraca, vatrogasne postrojbe, političkih stranaka i predstavnici građana.

Podsjetimo se da je nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja. Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

2019-08-07T09:26:35+00:005. Kolovoz, 2019.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.