U Ivanić-Gradu održana inicijalna konferencija projekta “Zaželi-Sve je lakše uz ženske ruke”

U petak 5. srpnja, održana inicijalna konferencija projekta Zaželi-Sve je lakše uz ženske ruke, kodnog broja UP.02.1.1.05.0246 čiji je nositelj Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić-Grad u suradnji s partnerima, čiji su predstavnici prisustvovali konferenciji: Hrvatski zavod za zapošljavanje gđa.Anderja Tuđa Šantek, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad gđa.Martina Cuvaj, načelnik Općine Kloštar Ivanić g.Željko Filipović i zamjenik načelnika Općine Križ g.Zlatko Hrastić, ispred Grada Ivanić – Grada su se ispričali da su iznenadno sprijećeni te nisu prisustvovali konferenciji.

Ravnateljica GDCK Ivanić-Grad i koordinatorica projekta Ivana Bajt prezentirala je projekt koji je sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda 100%, Operativni program Učinkoviti ljuski potencijali 2014.-2020. u iznosu 1.702.407,78 kn. Kroz projekt zaposleno je 6 žena koje će kroz 24 mjeseca pružati besplatnu uslugu pomoći u kući za 30 ili više korisnika tj. osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom, nemoćne i bolesne osobe, te osobe koje iz nekog razloga nisu u mogućnosti obavljati kućanske poslove. Zaposlena je i voditeljica projekta Ksenija Kranjčina, koja radi na papirologiji programa, te zajedno s koordinatoricom obilazi korisnike i žene. Ravnateljica je istaknula da su pored prvog ugovora po kojem su dobili predujam od 40% koji će im biti dostatan za godinu dana, potpisali i dodatak ugovoru i zatražili dodatnih 20%, te će im to uvelike pomoći kod isplata plaća za rad žena, koje dobivaju minimalac, plaćene putne troškove, te regres i božićnicu.

Nakon toga su nam se obratile i zaposlene žene i to Višnja Vulama koja ima 6 korisnika te Suzana Fehervari koja ima 7 korisnika.
Istaknule su kako su jako zadovoljne sa svojim poslom te kako su zahvalne na pruženoj prilici, ali i kako su se u jako kratkom roku složile sa svojim korisnicima, te da na posao idu sa zadovoljstvom.

Obratila nam se i sama korisnica, Andreja Špiljar koja je napomenula da je prezadovoljna sa svojom gospođom koja kod nje radi, te napominje kako je ona njezina prijateljica a ne njezina kućna pomoćnica, kako ona njoj nikada ne naređuje što i kako napraviti, nego je zadovoljna s napravljenim. Izričito napominje kako je zahvalna jer je u programu jer ova joj je pomoć jako potrebna pošto je u kolicima.

Svim prisutnim obratili su se i predstavnici partnera te napomenuli kako su zadovoljni sa suradnjom s GDCK Ivanić – Grad, te da imaju informacije s terena o zadovoljnim korisicima. Također su istakli kako se nadaju da će biti još takvih projekata jer uvijek ima osoba kojima je ovakva pomoć potrebna.

Konferenciji su prisustvovala i susjedna Gradska društva Crvenih križeva; Dugo Selo, Sv.Ivan Zelina, Samobor te Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

Zahvaljujemo svima na dolasku.

2019-07-10T12:55:41+00:0010. Srpanj, 2019.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.