U Ivanić-Gradu postavljen novi set polupodzemnih “Molok” spremnika

U Ivanić-Gradu, točnije u ulici Ruža, kod stambenih zgrada, napravljen je značajan korak prema unapređenju sustava gospodarenja otpadom kroz postavljanje novog seta polupodzemnih spremnika “Molok”. Ovi inovativni spremnici dizajnirani su za odvojeno prikupljanje plastike, papira, staklene ambalaže i tekstila, pružajući građanima praktično i ekološki osviješteno rješenje za recikliranje.

Novi spremnici, koji će služiti kao “zeleni otoci” za odlaganje različitih vrsta otpada, zamijenit će tradicionalne limene spremnike. Očekuje se da će ova zamjena biti provedena u narednom razdoblju, čime će se dodatno poboljšati estetika urbanog prostora i funkcionalnost sustava za odlaganje otpada.

Ovo je sedmi set polupodzemnih spremnika instaliran na području Ivanić-Grada, a njihova glavna prednost leži u velikom kapacitetu za zaprimanje otpada unatoč zauzimanju malog prostora. Dodatne prednosti uključuju otpornost na vremenske uvjete i zaštitu od vandalizma, čime se osigurava dugotrajnost i održivost ovog ekološki prihvatljivog rješenja.

Uvođenjem “Molok” spremnika, Ivanić-Grad nastavlja s provedbom svoje strategije odgovornog upravljanja otpadom, potičući građane na svjesno odvajanje i recikliranje otpada, čime se doprinosi očuvanju okoliša i promicanju održivog razvoja zajednice.

2024-02-10T17:56:47+01:0010. Veljača, 2024.|Novosti|