U Naftalan stigla prva organizirana skupina pacijenata iz Norveške

Naftalan, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju iz Ivanić-Grada, koja jedina u Europi i jedna od rijetkih u svijetu u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti primjenjuje jedinstven prirodni resurs, naftalan, primila je danas prvu organiziranu skupinu pacijenata iz Norveške o čijim će dojmovima o hrvatskoj bolnici, o kojima će izvijestiti norveške udruge psorijatičara i reumatičara, ovisiti intenzitet dolaska drugih grupa pacijenata iz te države.

Dolazak prve skupine pacijenata rezultat je snažnih marketinških napora koje su u Naftalanu posljednjih godinu dana napravili na norveškom tržištu. Zahvaljujući aktivnosti predstavnika i zastupnika Naftalana, Norvežani su prepoznali blagotvorne utjecaje naftalanoterapije u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti po čijoj je primjeni Naftalan jedinstven u svjetskim razmjerima, a isto tako su prepoznali i rezultate koje bolnica u Ivanić-Gradu ostvaruje u dugogodišnjem iskustvu s pacijentima s tim indikacijama.

Izuzetno sam ponosan na dolazak prve skupine pacijenata iz Norveške na liječenje u Naftalan. To je priznanje bolnici i svim njezinim djelatnicima. U dogovoru s norveškim partnerima već smo rezervirali određene kapacitete za skupine pacijenata najavljene za sljedeću godinu. Sigurni smo da ćemo kvalitetnom uslugom koju pružamo svim svojim pacijentima osvojiti i pacijente iz Norveške te da će ovaj naš međunarodni uspjeh imati pozitivan utjecaj na lokalno gospodarstvo, ali i razvoj cjelokupnog zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

, izjavio je Goran Maričić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan.

Prva skupina pacijenata na liječenju u Ivanić-Gradu ostaje do nedjelje, a već su najavljene grupe iz Norveške za sljedeću godinu. Pokrenuta je i inicijativa prema norveškom fondu za zdravstveno osiguranje da pokriva troškove liječenja budućih norveških pacijenata u Naftalanu, koja u slučaju pozitivne ocjene domaće bolnice od strane tamošnjih udruga psorijatičara i reumatičara dobiva dodatno na težini. Prema procjenama, u Norveškoj preko 100.000 ljudi boluje od psorijaze i drugih kožnih oboljenja, a uspješno pozicioniranje Naftalana na norveškom tržištu širom otvara vrata i ostalih skandinavskih tržišta.

Naftalan, zemno mineralno ulje koje ubrajamo u prirodne ljekovite činitelje, komercijalno se u medicini koristi jedino u Azerbejdžanu i Ivanić-Gradu gdje se već 25 godina uspješno koristi u terapiji kožnih bolesti, posebno psorijaze i neurodermatitisa, ali i upalnih procesa u zglobovima poput artritisa, opeklina i rehabilitaciji poslije raznih operativnih zahvata.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-09-24T13:19:55+02:0024. Rujan, 2015.|Novosti|