U sklopu programa „Advent u Ivaniću“, sinoć je održana jedinstvena noćna trkača atrakcija.

U sklopu programa „Advent u Ivaniću“, sinoć je održavana jedinstvena noćna trkača atrakcija.

Black Gold Night Run noćna cestovna trkačka utrka od 9 km održana je sinoć 3. prosinca 2022. godine u Ivanić-Gradu. Utrka se održala uz podršku INA d.d., Grada Ivanić-Grada, Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad te partnerima koji su organizirali Tour de Marča – Ivicom Kostelićem, Edijem Dadićem i Zoranom Jelakovićem – Crofull Adventure .

Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika. „Redovita fizička aktivnost i zdrav način života važni su za naše zdravlje. Ivanić-Grad je poznat po sportu, nedavno smo obilježili 100 godina rukometa u gradu, a svake godine ulažemo znatna sredstva u njihov razvoj i rad sportskih udruga. Uvijek ćemo poticati održavanje ovakvih sportskih događanja jer osim što nas potiču na aktivan i zdrav način života, potičemo i turizam“, rekao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Ivanić-Grad ovom utrkom slavi jedno od svoja tri crna zlata – naftu. Ostala dva crna zlata su bučino ulje i naftalan. “Danas su naši trkači prolazili pokraj osvijetljenih naftnih njihalica koje su dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine Ivanić-Grada. Upravo je nafta ta koja je oslikala gradske vizure, potakla njegov razvoj i dala mu modernističko obilježje, a naftne njihalice su najupečatljiviji podsjetnik na razvoj industrije. Nekoliko ih se nalazi u samom centru grada, pa smo ovoj utrci dali inovativni element koji je stvorio poseban ugođaj. Želja nam je da ova utrka postane tradicija u blagdansko vrijeme, drugačija i jedinstvena“, kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović. Utrka se simbolično održala i uoči blagdana svete Barbare zaštitnice rudara, vatrogasaca i dobre smrti, vezanu i uz adventske običaje.

Organizatore je pozitivno iznenadio veliki odaziv trka
a na prvo izdanje utrke, njih 80 iz nekoliko hrvatskih gradova (Zagreba, Kutine, Varaždina, Dugog Sela, Samobora, Gline). Start i cilj utrke bio je na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu. Pobjedu je u kategoriji muškaraca odnio Miloš Klindo, a u kategoriji žena najbolja je bila Ana Hasan. Svi rezultati dostupni su ovdje:
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5251/ukupni_poredak

U gradu se održava manifestacija Advent u Ivaniću na kojem će predstavljaju lokalni proizvođači uz svoj božićni asortiman i bogatu gastronomsku ponudu. U sklopu programa, kroz prosinac će se održati se izvedbe adventskih pjesama s prozora, koncerti, radionice i predstavljanja knjiga. Na prvi dan Nove Godine u Sportskom parku Zelenjak održat će se u 18 sati novogodišnji vatromet i puštanje lampiona želja.

2022-12-04T16:09:51+01:004. Prosinac, 2022.|Novosti, Sport|