U subotu se održava 5. Johannesburg Fest – festival alternativne glazbe

Peto izdanje glazbenog festivala Johannesburg Fest održat će se u subotu, 24. kolovoza, u sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu, na već dobro poznatoj lokaciji napuštenog bazena, s početkom u 17:00 sati. Ulaz na atraktivne koncerte popraćene animacijama i bogatim vizualnim sadržajem bit će besplatan za sve posjetitelje. Podsjetimo, riječ je o festivalu koji već petu godinu zaredom uspješno promovira alternativnu glazbu i kulturu, a održava se u organizaciji udruge Veselje, uz financijsku podršku Grada Ivanić-Grada.

Na festivalu će nastupiti The Fogsellers, bend šibenskog glazbenika Mirka Raka, zaduženog za bas gitaru i laptop. Preostala dva člana benda su Saša Đurica na bubnju i gitarist Ivan Ković, dosad poznat po sviranju u grupama Beetan Tone i L’Kok.

Publici će se predstaviti i Sfumato – „šizo-funk“ instrumentalni trio iz Zagreba, koji djeluje unutar popularnog kolektiva JeboTon. Ovaj trojac iza sebe ima brojne koncerte u zagrebačkim klubovima poput KSET-a, Vinyla, Vintage Industrial Bara i Medike.

Johannesburg Fest u svom će petom izdanju ugostiti i Felvera, začetnika hrvatskog klupskog stvaralaštva i vizionara čiji je talent posebno bio eksponiran krajem devedesetih, tijekom čuvenih „Stereo Studio“ večeri u zagrebačkoj Tvornici. Felver je iznimno cijenjen zbog svojeg impresivnog i šarolikog glazbenog izričaja.

Publiku će svojim nastupom zasigurno rasplesati Nebuloz, član kolektiva Lift, čest gost iza pulta klubova poput Mastersa i SoundFactoryja. Aktivno je nastupao u bivšem Das Hausu, gdje je u ožujku 2017. godine s kolegama predstavio kolektiv Lift uz poznatog DJ-a i producenta Lucu Lozana. Također, u okviru festivala nastupit će Melita & Lesbian Monkeys, bend čiji se izričaj može okarakterizirati kao mješavina turbo syntha i glitch šansona, kao i Pepi, radijski voditelj, promotor, vinar, vlasnik recordshopa, no prije svega talentiran DJ. Resident je underground kluba Masters još od 1999. godine, a uz Nicka Colgana, stoji iza hvaljene emisije Adriatic Coasting na Yammat FM-u.

Kada je pak riječ o domaćim glazbenicima, lokalne snage Ivanić-Grada predstavljat će LeGS, četveročlani seasick/flipflopgaze bend, kao i Bibi, iskusan DJ dobro poznat domaćoj publici. Bibi je neizostavan dio Johannesburg Festa, s dugogodišnjim stažem i šarenom glazbenom selekcijom.

2019-08-23T16:01:38+02:0023. Kolovoz, 2019.|Gradska zbivanja, Najave, Novosti|