UEFA razvojni turnir za ženske reprezentacije do 16 godina: dvije utakmice u Ivaniću

U Ivanić-Gradu je utorak 7. svibnja odigrana međunarodna ženska nogometna utakmica. Naime, hrvatska ženska nogometna reprezentacija do 16 godina ovog tjedna nastupa na prijateljskom međunarodnom turniru UEFA-e u grupi sa Sjevernom Makedonijom, Bugarskom i Islandom. Riječ je o UEFA projektu za razvoj nogometa organiziranom u suradnji s nacionalnim nogometnim savezima.

HNS je domaćinstvo dviju utakmica ovoga turnira povjerio Školi nogometa Naftaš Ivanića, pa hrvatska U-16 ženska nogometna reprezentacija ovog tjedna boravi i trenira u Ivanić-Gradu.

Jučer je odigrana utakmica Hrvatska – Republika Sjeverna Makedonija, koja je završena neriješeno 0:0, a potom je na jedanaesterce pobijedila Hrvatska 4:3.

Djevojke obiju reprezentacija su prikazale lijep nogomet, s tim da je hrvatska reprezentacija skoro stalno napadala, a makedonska se uspješno branila, objavio je Obiteljski radio Ivanić.

Jedanaesterce za Hrvatsku su uspješno realizirale Patricija Crkvenčić, Paula Vidović, Jelena Matanić i Ana Jakobašić, a za Sjevernu Makedoniju Idrizi Anida, Limani Ikmete i Nedeva Viktorija. Na hrvatskom golu je branila Danijela Vidović, a na makedonskom Kolevska Verica.
Hrvatsku vrstu predvodi izbornica Stella Gotal, a makedonsku Nacev Toshe.

U okviru istog turnira hrvatska ženska nogometna U16 reprezentacija igra u Ivanić-Gradu s Bugarskom sutra u 17 sati.
Hrvatska trenira u Sportskom parku Zelenjak i danas, te u petak, a u subotu igraju s reprezentacijom Islanda u Mičevcu s početkom u 13 sati.

Tekst: Obiteljski radio Ivanić

2019-05-08T15:51:57+02:008. Svibanj, 2019.|Sport|