Urbana kultura u punom sjaju: Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu

Grad Ivanić-Grad će tijekom četiri lipanjska vikenda ugostiti mjesečni urbani program pod nazivom Lipanjska pozornica. Ova manifestacija predstavit će različite oblike urbane kulture kroz niz događanja i aktivnosti. Organizirana u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i drugim organizacijama s područja grada, Lipanjska pozornica donosi mnoštvo tradicionalnih manifestacija i zabavnih sadržaja.

Svečano otvaranje manifestacije će se održati u subotu, 3. lipnja u 11:00 sati. Ovaj četverodnevni događaj donosi bogat program koji promovira raznolikost i bogatstvo kulturne i umjetničke scene. Prvi vikend je rezerviran za dobru zabavu uz koncerte Pravila igre i Željka Bebeka 2. lipnja, te koncert Vanne 3. lipnja, dok će 4. lipnja nastupiti Matija Cvek.

Tijekom vikenda, 3. i 4. lipnja, posjetitelji će moći uživati u obrtničkom sajmu gdje će obrtnici predstaviti svoje rukotvorine, keramičke proizvode, tekstilne artikle, dekorativne predmete te proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstava. Osim toga, bit će održane radionice i prezentacije obrtničkih vještina, uz prikazivanje radova učenika Srednje škole Ivan Švear. Zdravlje također ima poseban naglasak, pa će biti predstavljene zdravstvene ustanove i udruge s područja Grada Ivanić-Grada, uz prezentacije fizioterapeutskih vježbi i prirodne kozmetike. Posjetitelji će uživati i u cirkuskim točkama, predstavama, cirkuskim radionicama te kreda umjetnosti.

Desetog lipnja će se obilježiti 130 godina Puhačkog orkestra Posavac uz prigodni koncert i nastupe gostujućih glazbenika. Ako volite craft pivo, ne propustite Beerday koji će se održati 17. lipnja, gdje će biti moguće isprobati raznoliku ponudu piva lokalnih proizvođača. U večernjim satima, popularni LET 3 i Superhiks zabavit će posjetitelje u Sportskom parku Zelenjak. Posljednji vikend, 24. lipnja, bit će posvećen povijesnim postrojbama, uz interpretacijske obilaske ivanićke tvrđe.

2023-05-17T15:47:18+02:0017. Svibanj, 2023.|Novosti|