Uspješno startao Klub podrške roditeljstvu

Ne postoji škola za roditelje ni univerzalni obrasci odgoja za svu djecu. Sva su djeca različita i traže individualan pristup.”- ovim je riječima socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeutkinja pod supervizijom Kristina Anić Kuhar otvorila prvi susret Kluba podrške roditeljstvu održan u utorak 21. svibnja u večernjim satima u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad.

Radi se o inicijativi Društva „Naša djeca“ Ivanić-Grad koje je prepoznalo potrebu za stručnim vodstvom u roditeljstvu – najvažnijoj životnoj ulozi za koju ne postoji formalno obrazovanje.  Prvi susret ok

Klub podrške roditeljstvu namijenjen je roditeljima djece vrtićke i osnovnoškolske dobi koji uz stručnjake žele jačati svoje roditeljske kompetencije, vještine i znanja te upoznavati alate koje mogu koristiti u susretanju s izazovima u roditeljstvu. Voditeljice Kluba približavaju stručnu literaturu okupljenim roditeljima i jednostavnim jezikom nude potencijalna rješenja za izazovne situacije s kojima se suočavaju.

Kao jednu od najbitnijih tvrdnji Jaspera Juula iz obrađene knjige izdvajam važnost brige roditelja o sebi i njegovanje partnerskog odnosa”, zaključuje suvoditeljica Kluba odgajateljica Mateja Delinić, ujedno i voditeljica programa „Rastimo zajedno“ i „Kluba očeva“.

Prvo okupljanje pokazalo se kao uspješno te će prije ljetne stanke biti održan još jedan susret. Informacije o vremenu održavanja i prijavama za roditelje koji “žele znati više” bit će objavljene na Facebook stranici Društva naša djeca i u lokalnim medijima.

2024-05-23T12:31:57+02:0023. Svibanj, 2024.|Novosti|