Uspješno završen 24. Memorijal “Gjuro Stjepan Deželić”: Vatrogasci se istaknuli svojim vještinama i predanosti.


U nedjelju, 18. lipnja, na Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu održan je Memorijal “Gjuro Stjepan Deželić” . Memorijal je organizirala Vatrogasna zajednica grada Ivanić-Grada pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada te supokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Natjecanje je započelo u 10:00 sati i trajalo je do 14:00 sati. U skladu s Priručnikom za vatrogasna natjecanja u RH Hrvatske Vatrogasne Zajednice (izdanje 2018. godine), natjecalo se u sljedećim kategorijama:

MUŠKI “A” – ŽENE “A”,
MUŠKI “B” – ŽENE “B”
PVP “A” – PVP “B”.

Tijekom Memorijala, svaka natjecateljska desetina dobila je prigodno obilježje s likom G.S. Deželića i diplomu za nastup na Memorijalu.

Nakon natjecanja, u 15:00 sati, uslijedilo je proglašenje rezultata i Program zatvaranja Memorijala. Sve prijavljene ekipe bile su obvezne postrojiti se na svečanom proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja. Prve tri ekipe u svakoj kategoriji primile su pehare za postignute rezultate, dok je najbolje plasirana ekipa u ukupnom poretku, bez dodatnih bodova, osvojila prijelazni pehar Memorijala.

Natjecanje je obuhvatilo izvođenje dvije natjecateljske vježbe s VMŠ (vatrogasno-medicinska služba) te štafetnu utrku bez prepreka. Svi sudionici Memorijala imali su priliku pokazati svoje vještine i predstaviti se u natjecateljskom duhu.

Memorijal “Gjuro Stjepan Deželić” bio je prilika da se oda počast vatrogasnoj baštini G.S. Deželića te istakne hrabrost i predanost vatrogasaca. Organizatori su bili zadovoljni odazivom ekipa i njihovim nastupom, a atmosfera na Sportskom parku Zelenjak bila je ispunjena uzbuđenjem i zajedništvom. Ovaj memorijalni događaj pružio je priliku za slavlje i poštovanje prema vatrogasnoj službi i njezinim djelatnicima.

2023-06-18T14:15:02+02:0019. Lipanj, 2023.|Novosti|