Uspomena na Antonia Matijevića u Ivanić-Gradu i dalje živi

Muški rukometni Ivanić nastavio je lijepu tradiciju organiziranja međunarodnog rukometnog turnira u mini rukometu Antonio Matijević „Djeca prijatelji“, koji je održan po sedmi puta. Sportska dvorana Žeravinec ponovno je bila mjesto dječjeg smijeha i veselja, jer turnir je okupio tridesetak ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji su se natjecali u kategoriji 2009. i 2010. godišta.

Kroz godine ovo je postala lijepa tradicija. Na ovaj način dodatno populariziramo rukomet u našem gradu, a napose mini rukomet. Ovo je prvenstveno dječja igra, smijeh i veseljeistaknuo je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek.

Veliki obol turniru svake godine daje i Ivanić-Grad, kao i brojni sponzori. Na ovaj način čuvamo uspomenu na Antonia. Lijepo je vidjeti dvoranu punu djece. Turnir je poseban po tome jer smo djeci uz pomoć sponzora osigurali topli obrok, sokove, vodu i majice, a ono što treba istaknuti je da se ovdje igra bez kotizacije kazao je dogradonačelnik Tomislav Cuvaj, koji je ujedno i dopredsjednik kluba, koji se ima čime pohvaliti kada je u pitanju rad s mladima.

Poanta svega je rad s djecom, a ovakvi turniru su prilika da djeca pokažu što znaju. Ipak, ovdje je najvažnije očuvati uspomenu na Antonija te da se djeca međusobno podruže, dok je onaj natjecateljski duh stavljen u drugi plan o turniru će Cuvaj.

GALERIJA FOTOGRAFIJA
2019-03-11T17:47:42+01:0011. Ožujak, 2019.|Sport|