Uz sport, druženje i puno zabave u Ivanić-Gradu obilježen Dan planeta Zemlje

Danas je na sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu obilježen Dan planeta Zemlje. Tom prilikom održale su se brojne sportske aktivnosti i druženja. Mnogo djece i odraslih okupilo se na parku kako bi proveli aktivan i zabavan dan u prirodi.

Prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada, Tomislav Cuvaj te izrazio svoje zadovoljstvo što sportski park ponovno opravdava svoju funkciju i okuplja mnogo djece koja uživaju u sportsko-edukativnom programu. “Izuzetno mi je drago što Zelenjak na ovaj način povezuje sport, prirodu i ekologiju te promiče važnost očuvanja okoliša među mladim generacijama”, rekao je Cuvaj.

Osim sportsko-zabavnog, ovaj događaj imao je i humanitarni karakter jer su se u sklopu manifestacije prikupljala sredstva za Udrugu Zlatni čagalj koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja.

Dan planeta Zemlje obilježava se diljem svijeta u više od 150 zemalja, a službeno se obilježava od 1992. godine, kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.

O.Z.

2023-04-22T14:13:10+02:0022. Travanj, 2023.|Novosti|